Parhaat suolaiset ja makeat vohvelit

Suolaiset vohvelit

Valmistusaika: 30 minuuttia
Annoksia: 4

Ainekset:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 100 g raastettua juustoa (esim. cheddar tai emmental)
  • 50 g hienonnettua kinkkua tai pekonia
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia tai persiljaa

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa maito ja kananmunat yhteen.
  3. Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Lisää sulatettu voi, raastettu juusto, hienonnettu kinkku tai pekoni sekä yrtit taikinaan ja sekoita hyvin.
  5. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se kevyesti voilla tai öljyllä.
  6. Kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
  7. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi smetanan, tuoreiden yrttien tai salaatin kera.

 

Katso parhaiden voileipägrillien vertailu – myös paras 3 in-1 voileipägrilli.

 

Makeat vohvelit

Valmistusaika: 25 minuuttia
Annoksia: 4

Ainekset:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (Halutessasi 0,5 tl kanelia tai kardemummaa tuomaan lisämakua)

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja vaniljasokeri (sekä mahdollinen kaneli tai kardemumma).
  2. Vatkaa toisessa kulhossa maito ja kananmunat yhteen.
  3. Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Lisää sulatettu voi taikinaan ja sekoita hyvin.
  5. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se kevyesti voilla tai öljyllä.
  6. Kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
  7. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi marjojen, hillon, kermavaahdon, jäätelön tai tomusokerin kanssa.

Suolaiset täytteet

1. Savulohitäyte

Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 4

Ainekset:

  • 200 g savulohta
  • 100 g ranskankermaa
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

 

Valmistusohjeet:

  1. Poista savulohesta nahka ja ruodot, ja hienonna kala pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa savulohi, ranskankerma ja ruohosipuli.
  3. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  4. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile vohveleiden kanssa.

 

2. Kantarellitäyte

Valmistusaika: 25 minuuttia
Annoksia: 4

Ainekset:

  • 1 litra kantarelleja
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 porkkana
  • 75–100 g kevätsipulia
  • ½ rkl kantarellifondia
  • Mustapippuria myllystä
  • ½ pakettia basilikatuorejuustoa
  • 1 prk (2 dl) paksumpaa ruokakermaa
  • 1–2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

 

Valmistusohjeet:

  1. Puhdista ja pilko kantarellit.
  2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.
  3. Kuori ja raasta porkkana karkealla raastinterällä.
  4. Hienonna kevätsipulit varsineen.
  5. Paista sienet kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
  6. Lisää pannulle pekoni ja paista, kunnes pekoni alkaa kevyesti ruskistua.
  7. Lisää porkkanaraaste ja paista vielä muutama minuutti.
  8. Mausta fondilla ja pippurilla.
  9. Lisää tuorejuusto ja ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi.
  10. Kun täyte on sopivan sakeaa, lisää sipulit ja persilja.

 

3. Feta-avokado-pekonitäyte

Valmistusaika: 20 minuuttia
Annoksia: 4

Ainekset:

  • 8 viipaletta pekonia
  • 2 avokadoa
  • 100 g fetajuustoa
  • Tuoretta korianteria maun mukaan
  • Suolaa
  • Mustapippuria

 

Valmistusohjeet:

  1. Paista pekoniviipaleet kypsiksi ja rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan ja pilko pieniksi paloiksi.
  2. Puolita avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha ulos. Viipaloi avokadot.
  3. Murusta fetajuusto.
  4. Hienonna tuore korianteri.
  5. Täytä vohvelit kerroksittain pekonilla, avokadolla, fetajuustolla ja korianterilla.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

 

Makeat täytteet

1. Marjaisa rahkavaahto

Valmistusaika: 10 minuuttia
Annoksia: 4

Ainekset:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa (esim. vanilja tai sitruuna)
  • 2 dl tuoreita marjoja (esim. mustikoita, mansikoita tai vadelmia)
  • (Halutessasi 2 rkl tomusokeria makeutukseen)

 

Valmistusohjeet:

  1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
  2. Sekoita rahka kermavaahdon joukkoon. Lisää halutessasi tomusokeria makeutukseen.
  3. Nostele marjat varovasti seokseen.
  4. Tarjoile täyte vohveleiden päällä heti.

 

2. Suklainen mascarponevaahto

Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 4

Ainekset:

  • 150 g mascarponejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (Halutessasi 1 rkl likööriä, esim. kahvilikööriä, makua antamaan)

 

Valmistusohjeet:

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna hieman jäähtyä.
  2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
  3. Sekoita mascarponejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää halutessasi likööri.
  4. Yhdistä kermavaahto mascarponeseokseen.
  5. Kaada sulatettu suklaa ohuena nauhana seoksen joukkoon ja sekoita kevyesti, jotta vaahtoon jää suklaaraitoja.
  6. Tarjoile täyte vohveleiden päällä heti.