Suolaiset vohvelit
Valmistusaika: 30 minuuttia
Annoksia: 4
Ainekset:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 50 g sulatettua voita
- 100 g raastettua juustoa (esim. cheddar tai emmental)
- 50 g hienonnettua kinkkua tai pekonia
- 2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia tai persiljaa
Valmistusohjeet:
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Vatkaa toisessa kulhossa maito ja kananmunat yhteen.
- Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää sulatettu voi, raastettu juusto, hienonnettu kinkku tai pekoni sekä yrtit taikinaan ja sekoita hyvin.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele se kevyesti voilla tai öljyllä.
- Kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
- Tarjoile lämpimänä esimerkiksi smetanan, tuoreiden yrttien tai salaatin kera.
Katso parhaiden voileipägrillien vertailu – myös paras 3 in-1 voileipägrilli.
Makeat vohvelit
Valmistusaika: 25 minuuttia
Annoksia: 4
Ainekset:
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 50 g sulatettua voita
- 1 tl vaniljasokeria
- (Halutessasi 0,5 tl kanelia tai kardemummaa tuomaan lisämakua)
Valmistusohjeet:
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja vaniljasokeri (sekä mahdollinen kaneli tai kardemumma).
- Vatkaa toisessa kulhossa maito ja kananmunat yhteen.
- Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää sulatettu voi taikinaan ja sekoita hyvin.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele se kevyesti voilla tai öljyllä.
- Kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
- Tarjoile lämpimänä esimerkiksi marjojen, hillon, kermavaahdon, jäätelön tai tomusokerin kanssa.

Suolaiset täytteet
1. Savulohitäyte
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 4
Ainekset:
- 200 g savulohta
- 100 g ranskankermaa
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohjeet:
- Poista savulohesta nahka ja ruodot, ja hienonna kala pieniksi paloiksi.
- Sekoita kulhossa savulohi, ranskankerma ja ruohosipuli.
- Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Sekoita tasaiseksi ja tarjoile vohveleiden kanssa.
2. Kantarellitäyte
Valmistusaika: 25 minuuttia
Annoksia: 4
Ainekset:
- 1 litra kantarelleja
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 porkkana
- 75–100 g kevätsipulia
- ½ rkl kantarellifondia
- Mustapippuria myllystä
- ½ pakettia basilikatuorejuustoa
- 1 prk (2 dl) paksumpaa ruokakermaa
- 1–2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Valmistusohjeet:
- Puhdista ja pilko kantarellit.
- Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.
- Kuori ja raasta porkkana karkealla raastinterällä.
- Hienonna kevätsipulit varsineen.
- Paista sienet kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää pannulle pekoni ja paista, kunnes pekoni alkaa kevyesti ruskistua.
- Lisää porkkanaraaste ja paista vielä muutama minuutti.
- Mausta fondilla ja pippurilla.
- Lisää tuorejuusto ja ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi.
- Kun täyte on sopivan sakeaa, lisää sipulit ja persilja.
3. Feta-avokado-pekonitäyte
Valmistusaika: 20 minuuttia
Annoksia: 4
Ainekset:
- 8 viipaletta pekonia
- 2 avokadoa
- 100 g fetajuustoa
- Tuoretta korianteria maun mukaan
- Suolaa
- Mustapippuria
Valmistusohjeet:
- Paista pekoniviipaleet kypsiksi ja rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan ja pilko pieniksi paloiksi.
- Puolita avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha ulos. Viipaloi avokadot.
- Murusta fetajuusto.
- Hienonna tuore korianteri.
- Täytä vohvelit kerroksittain pekonilla, avokadolla, fetajuustolla ja korianterilla.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Makeat täytteet
1. Marjaisa rahkavaahto
Valmistusaika: 10 minuuttia
Annoksia: 4
Ainekset:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa (esim. vanilja tai sitruuna)
- 2 dl tuoreita marjoja (esim. mustikoita, mansikoita tai vadelmia)
- (Halutessasi 2 rkl tomusokeria makeutukseen)
Valmistusohjeet:
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
- Sekoita rahka kermavaahdon joukkoon. Lisää halutessasi tomusokeria makeutukseen.
- Nostele marjat varovasti seokseen.
- Tarjoile täyte vohveleiden päällä heti.
2. Suklainen mascarponevaahto
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 4
Ainekset:
- 150 g mascarponejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl tomusokeria
- 100 g tummaa suklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- (Halutessasi 1 rkl likööriä, esim. kahvilikööriä, makua antamaan)
Valmistusohjeet:
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna hieman jäähtyä.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
- Sekoita mascarponejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää halutessasi likööri.
- Yhdistä kermavaahto mascarponeseokseen.
- Kaada sulatettu suklaa ohuena nauhana seoksen joukkoon ja sekoita kevyesti, jotta vaahtoon jää suklaaraitoja.
- Tarjoile täyte vohveleiden päällä heti.